Élet-Stílus

A csapattal edzett Rooney

Wayne Rooney pénteken már az angol válogatottal együtt edzett, de csak jövő hét szerdán fog végleg eldőlni, hogy játszhat e a világbajnokságon. Az angol csapat szombaton utolsó felkészülési mérkőzésén Jamaica legjobbjaival találkozik.

A Skysports jelentése szerint a fiatal angol csatár a labdás feladatokat gond nélkül teljesítette, és jókedvűen futkározott társaival. Sven-Göran Eriksson segédje és leendő utódja, Steve McLaren elmondta, hogy a sérülése óta folyamatosan a Manchester United szakemberei foglalkoztak Rooney-val, aki még 29-én a Chelsea elleni bajnokin szenvedett lábközépcsonttörést. Az első diagnózis az egész országot kétségbe ejtette, de azóta a vártnál jóval gyorsabb ütemben javult a fiatal, dinamikus támadó állapota.

Egyelőre nem tudunk semmi biztosat. Hétfőn ismét a csapattal edz Rooney, és a szerdai vizsgálat után fog kiderülni, hogy mi lesz a sorsa. Természetesen egy ilyen súlyos sérülés után nem vehetünk semmit sem biztosra, de remélhetőleg jó hírekkel szolgálnak majd a szakemberek – mondta McLaren, aki a németországi világbajnokságot követően, az eredménytől függetlenül átveszi a svéd tréner posztját.

Rooney rögtön a sérülése után jelezte, hogy segíteni szeretné hazája válogatottját, és többször is bizakodóan nyilatkozott a felépülése kapcsán. Eriksson pedig a május 15-ei keretjelölési határidő lejártakor bejelentette, hogy magával viszi a csatárt.

Mindenképpen velünk jön, és remélhetőleg játszani is fog – mondta McLaren, aki még egy ideig nem akar foglalkozni a vb utáni feladatokkal. Egyelőre minden idegszálunkkal a németországi feladatokra koncentrálunk. Erős a keret, a kulcsjátékosok jó formában vannak, úgyhogy bizakodóak vagyunk – tette hozzá a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik