Élet-Stílus

300 ezer eurót kapnának a németek

Wolfgang Schäuble német belügyminiszter nem tartja soknak a 300 ezer eurót, amelyet a világbajnoki cím megnyerése esetén kapnának fejenként a német labdarúgó-válogatott játékosai.

“A világbajnokságon sokan meggazdagodnak. Miért éppen azok maradjanak hoppon, akik akár a csontjukat is összetörik a győzelemért. A 300 ezer euró nem túlzottan magas összeg, ha összevetjük az 1974-es, vagy a későbbi összegekkel” – nyilatkozta a Die Welt pénteki számában Schäuble, aki azt szeretné, ha a július 9-ei döntő után a lapok címoldalán ez állna: Németország 2-1-re nyert.

Az Európa-bajnokságok és a világbajnokságok történetében először fordul elő, hogy német játékosok nem kapnak jutalmat a nyolcaddöntőbe való esetleges bekerülésért. A negyeddöntőbe való bejutásért 50 ezer euró járna a játékosoknak, az elődöntő kiharcolásáért pedig 100 ezer euró.

A németek Kolumbia ellen lépnek pályára az utolsó előkészületi mérkőzésen, majd a játékosok rövid kimenőt kapnak: hazatérhetnek családjukhoz. A nyitó mérkőzést a német válogatott játssza majd Münchenben Costa Rica ellen.

Az olaszországi és svájci edzőtáborozás utáni első előkészületi mérkőzést a németek Luxemburg ellen könnyedén megnyerték 7-0-ra, a japánok ellen viszont szenvedtek, s 0-2-es állást követően két szabadrúgásgóllal mentették a meccset 2-2-re. Ennek ellenére a csapat düsseldorfi nyilvános edzésére közel 45 ezer ember vonult ki. A városok utcáin már láthatók német zászlókkal felszerelt autók, mindazonáltal a németek számára meglepetés lenne, ha csapatuk világbajnoki címet nyerne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik