Élet-Stílus

17 éves argentint igazolt az Atlético

Az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Sergio Agüero, az Independiente 17 éves argentin futballistája.

Az AFP Julio Comparadára, a dél-amerikai ország nagy múltú klubjának elnökére hivatkozva arról számolt be, hogy a támadó argentin rekordot jelentő 28 millió dollárért kerül a spanyol fővárosi alakulathoz. Az Atlético honlapján olvashatók szerint Agüero hat idényre szóló szerződést írt alá, melynek értelmében a hozzá kötődő jogok 90 százalékával rendelkeznek majd a spanyolok, a maradék tízzel pedig az argentinok.

A világbajnok Diego Maradona szerint Agüero “valóban szórakoztatóan focizik”, és annyira jó, hogy ott lenne a helye a németországi vb-n, melyen remek párt alkotna Lionel Messivel.

A rendkívül tehetséges csatár tagja volt a 20 éven aluliakból álló, tavaly vb-címet szerzet argentin válogatottnak. “A klub történetének legfontosabb átigazolása lehet a mostani” – jelentette ki Miguel Angel Gil, az Atlético sportigazgatója Buenos Airesben.

Az Independientében 53 mérkőzésen 23 gólt szerző Agüero vasárnap utazik Spanyolországba és hétfőn esik át a kötelező orvosi vizsgálaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik