Élet-Stílus

Megvásárolja az eBayt a Microsoft?

Egyre komolyabban érdeklődik a redmondi konszern az online aukciós ház iránt – állítja a New York Times. A hírek ellentmondásosak, mivel mások szerint nem jut egyezségre a két vállalat.

Szövetségek köttetnek az internet legnagyobbjai között, a megállapodások egy része a Microsoft egyeduralkodása ellen születik. Azonban Bill Gates cége is egyre erőteljesebben szeretne nagyobb szeletet kihasítani az internetes piacból. A tavalyi AOL fiaskó után, először a Yahoo kosarazta ki a Microsoftot, s a hírek szerint most az eBay-es folytatott tárgyalások sem haladnak a terveknek megfelelően. A New York Post írása szerint könnyen lehet, hogy a Microsoft a végül nem jut hozzá a megcélzott eBay-hez.

A pletykákat azonban egyik fél sem cáfolta, vagy erősítette meg így pontosan nemlehet tudni, hogy mi is zajlik a színfalak mögött.

A Microsoft a tervek szerint, miután megvásárolta az eBayt, beolvasztaná az MSN-be. Ezzel a lépéssel egyrészt erősítené az MSN pozícióit a Google ellen, másrészt megakadályozná, hogy az eBay riválisainak táborát erősítse. A kiszivárgott hírek szerint a háttérben már hetek óta zajlanak a két vállalat képviselői közötti megbeszélések. Bár a tárgyalások előrehaladottnak mondhatók, a két cég vezetői leginkább attól tartanak, hogy a fúziót nem nézné jó szemmel az amerikai versenyhivatal.

Mint ismeretes, korábban felmerült annak a lehetősége, hogy internetes megaszövetség jöhet létre a Google, a Yahoo, a Microsoft és az eBay között. Több lehetséges variáció is felmerült, ám eddig a Microsoft–eBay-házasság tűnik a legvalószínűbbnek. Arról nem is beszélve, hogy így a Microsoft tulajdonába kerülhetne a Skype, amivel szintén lépéselőnybe és komoly pozíciókba kerülhetne a redmondi óriáscég a VoIP-szoftverek piacán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik