Élet-Stílus

Mégis lesz foci-vb mobiltévén

Kicsit megkésve kezdték meg a német mobilszolgáltatók azt a kísérleti sugárzást, amely lehetővé teszi a mobiltelevíziózást, s így a foci-vb meccseinek a közvetítését is.

Mind a négy mobilszolgáltató – a T-Mobil, a Vodafone, az O2, és az E-Plus – korlátozottan ugyan, de megteremtette a mobiltelevíziózás lehetőségeit saját hálózatán belül, és ezzel szinte egy időben mindegyikük meg is kezdte a kísérleti sugárzást. A futball-világbajnokság meccseinek közvetítésén kívül több televíziós programot és mintegy 16 rádiócsatornát kapnak a megfelelő telefonnal rendelkező ügyfelek augusztus 31-éig.

A kísérleti lefedettség korántsem teljes, a kivételes lehetőséget csak Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Hannoverben élvezhetik a mobiltelevíziózás első rajongói.

A televíziós tartalmak nagy többségét a két állami csatorna, az ARD és a ZDF adja majd, bár a magáncsatornák show-műsorai és a speciálisan szerkesztett mobiltartalmak is helyet kapnak a sugárzott adásban.

A négy üzemeltető konzorciumot kíván létrehozni a sok millió eurós projekt költségeinek megosztására. A későbbi üzleti konstrukciók kialakítása folyamatban van, az előfizetéses rendszer alapja valószínűleg az elérhető csatornák számától függ majd. A havonta fizetendő előfizetői díj a tervek szerint 5 és 15 euró között mozogna.

A június 9-én kezdődő egy hónapos futballesemény 64 mérkőzésének közvetítése július 9-én a nagy érdeklődésre számot tartó világbajnoki döntővel záródik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik