Élet-Stílus

A franciák tizenöt százaléka bízik a sikerben

Egy közvélemény-kutatás eredménye szerint a franciáknak csak a tizenöt százaléka bízik abban, hogy válogatottjuk megnyeri a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságot.

Ami az elődöntőbe kerülés esélyét illeti, ezzel kapcsolatban már optimistábbak, ugyanis 51 százaléknyian vélik úgy, hogy a legjobb négy közé bejut Raymond Domenech alakulata.

A felmérést közzé tevő L,Equipe című lap kommentárja szerint a pesszimizmus alapvető oka, hogy a 2002-es világbajnokságon és a 2004-es Európa-bajnokságon is elmaradt a várakozástól a gall együttes, és ezzel elveszítette az 1998-ban, illetve 2000-ben megszerzett címeit.

Az elődöntős szereplésre vonatkozó derűlátást – az össznépesség 51 százalékához képest a labdarúgást ismerni vélők 55 százaléka bízik a négy közé jutásban – leginkább a szakvezető személye táplálja. Domenech a selejtezős sorozattal nyerte el a szurkolók bizalmát, leginkább azzal, hogy csapata nem kapott ki. Úgy tűnik, a drukkereket az sem zavarja, hogy a francia válogatott ötször játszott döntetlent, ráadásul a támadójátéka nem igazán volt eredményes.

A lakosság 26 százaléka – talán éppen ezért – a játékosok hangulatát, illetve a csapat egységét emeli ki, mint a siker alapvető feltételét, a futballt értők viszont továbbra is a csatársorban bíznak: 33 százalékuk gondolja ugyanis úgy, hogy az Henry, Cissé, Trezeguet hármas biztosíték a sikerre. A szakértők 18 százaléka Makelele, Zidane és Thuram tapasztalatában bízik.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a megkérdezettek 48 százaléka szerint a válogatott Zidane nélkül is messze jutna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik