Élet-Stílus

Negyedmilliárdos Corsa

Negyedmilliárdos Corsa 1

Utcán nem lehet használni (vezess.hu)




Negyedmilliárdos Corsa 2

Összesen 12 darab készül (vezess.hu)

Összesen tizenkét darab készül majd a Ferrari Enzo alapjaira épülő Maserati MC12-Corsa névre hallgató szupergépből, amely így igazi ritkaságnak számít a Bugatti háromszáz példányból álló seregéhez képest.

A turbós Veyron 1001 lóerejével szemben a szívómotoros MC12-es „csupán” egy 755 lóerős 6,0 literes, V12-es motorral büszkélkedhet. Hála a szénszálas anyagból készült önhordó karosszériának, a kétüléses jármű mindössze 1150 kilogrammot nyom. 18 colos kerekeken száguld, a biztonságos lassításról pedig a Brembo versenyfékjei gondoskodnak.

Ennek ellenére a leendő tulaj sem közúton, sem versenyeken nem használhatja majd autóját, hiszen a gyár nem tervezi, hogy elvégezteti az ehhez szükséges engedélyeztetést. Ennek hiányában mindössze márkatalálkozókon, bérelt, illetve saját versenypályán lehet majd csapatni a ritkasággal.

Az ez év őszétől megvásárolható versenyautót alapból Victory Blue (győzelem kék) fantázianevű színnel szállítják, amely a gyár hivatalos színe. Kívánságra más színűre is lefényezik a borsos árú ritkaságot, és néhány további apróbb változtatást is kérhetnek a vevők, az 1 275 000 dolláros (260 millió forintos) autóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik