Élet-Stílus

Biztonsági rés a Symantec vírusvédelmi szoftverén

A Symantec elismerte, hogy a vállalatoknak szánt AntiVirus Corporate Edition 10.1
termékében olyan hiba található, amely rosszindulatú külső behatolási lehetőséget okozhat a gyanútlan felhasználók gépein.

Az egyre növekvő versenyben láthatóan időnként olyan hiba csúszik még a legmegbízhatóbb programok fejlesztésébe is, amelyek a szoftverek javítása helyett akár kellemetlen meglepetéseket is okozhatnak a felhasználóknak.

Leggyakrabban a böngészők új verziójában, a Windows-frissítésekben maradnak kellemetlen programhibák. Most azonban a vírusvédelmi megoldások egyik legfontosabb szállítója, a Symantec egyes programjaiban találtak biztonsági rést a szakemberek.

A most felfedett hiba miatt rengeteg vállalati számítógép válhat védtelenné a különböző vírusokkal szemben, mivel a magas veszélyességi besorolást kapott biztonsági rés sebezhetővé teszi a gépeket külső behatolás esetén.

Az eEye Digital Security által felfedezett sebezhetőség nem érinti az egyéni felhasználók számára készülő Norton biztonsági termékeket, az első jelentések szerint a hiba a Client Security 3.1 és az AntiVirus Corporate Edition 10.1 termékek esetében okozhat gondokat.

A Symantec szakemberei azonnal megkezdték a hiba vizsgálatát, és rövid időn belül javító fájlok megjelenését ígérik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik