Élet-Stílus

Schumacher nem vár év végéig

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem várja meg az év végét Michael Schumacher. Már ősszel kiderül, folytatja-e pályafutását.

A Spanyol Nagydíj előtt a Ferrari versenyzője, Michael Schumacher olyan kijelentést tett, hogy a csapat megengedte neki, hogy év végig gondolkodjon további pályafutásáról.

Erre a hírre reagálva Niki Lauda rögtön ki is okoskodta, tuti biztos, hogy Räikkönen a Ferrarinál folytatja. Hiszen a Ferrari nem teheti meg, hogy sztárpilóta nélkül maradjon, és ha Schumacher az utolsó futamon azt mondja, ennyi volt, akkor ott állnak Felipe Massával, illetve a tesztpilótáikkal.

Most újabb fordulat állt be a történetben, ugyanis Schumacher új időpontot jelölt meg. „A korábbi információ félreértés volt. Az Olasz Nagydíjon nyilvánosságra hozom a döntésemet. De végtére is szeptember már nincs olyan messze a szezon végétől.” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok tegnap Monacóban.

Vélhetően a német pilótát nemcsak a nyolcadik világbajnoki cím kérdése befolyásolhatja, hanem az is, hogy sikerkovácsai, Jean Todt és Ross Brawn maradnak-e a Ferrarinál. Schumacher győzelmeihez ugyanis jelentékenyen hozzájárult mindkét vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik