Élet-Stílus

Buffon tisztázta magát

Tisztázta magát az ellene felhozott fogadási csalás vádja alól Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusa, így nincs akadálya annak, hogy szerepeljen a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságon.

“Buffon tisztázta magát, ellene az eljárást megszüntettük” – mondta Pietro Errede torinói államügyész, aki hozzátette: a kétórás kihallgatáson Buffon azt állította, hogy a fogadási botrányban vádlottként szereplő barátjának januárban elküldött 10 ezer eurót nem a Juventus meccsére kellett feltenni. A vallomást csütörtökön ellenőrizték és kiderült, Buffon ismerősén keresztül valóban más sporteseményekre fogadott. A hálóőr az ügyészségen azt mondta, az elmúlt két évben közel kétmillió eurót veszített különböző szerencsejátékokon, ez azonban nem számít törvénybe ütköző cselekedetnek.

Giovanna Melandri sportminiszter csütörtökön találkozott az Olasz Labdarúgó Szövetséget (FIGC) ideiglenesen irányító Guido Rossival és a játékvezető-küldés rendszerének felülvizsgálatára, illetve a televíziós közvetítési jogok értékesítésének reformjára szólította fel.

Maradhat a Milan alelnöke

Lennart Johansson, az UEFA elnöke a jövő hétre magához rendelte Rossit, mert személyesen szeretne tájékozódni az Olaszországban kialakult helyzetről. Ezzel egy időben az európai szövetség levélben kérte az olaszokat, hogy a korábbi kiváló bírót, a botrányban nem érintett Pierluigi Collinát nevezzék ki a játékvezetői bizottság élére.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az eddig rendelkezésre álló adatok alapján Adriano Galliani ellen sem merült fel csalás gyanúja, így az AC Milan elnöke maradhat a liga élén.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki, amikor az ügyészség játékvezetők manipulálásával vádolta meg Luciano Moggit, a Juventus korábbi sportigazgatóját. Azóta a nyomozások szinte naponta újabb visszaéléseket tártak fel. A botrány következtében lemondott Franco Carraro, a FIGC elnöke, távozott a Juventus vezérkara és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik