Élet-Stílus

Győzelemmel búcsúztak az argentinok

Három dél-amerikai vb-résztvevő is felkészülési meccset játszott szerdán. Paraguay nem bírt Norvégiával, és Ecuador erejéből is csak döntetlenre futotta Kolumbiával szemben, Argentina pedig magabiztosan verte az utánpótláscsapatot.

A magyar labdarúgó-válogatottal egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő Norvégiával játszott döntetlent a paraguayi válogatott.

A dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Roque Santa Cruz sérülés miatt nem léphetett pályára. A Bayern München támadója június 10-én, az Anglia elleni első vb-csoportmeccsen sem tudja vállalni a játékot, de a svédek elleni mérkőzésen már biztosan ott lesz.

Eredmény: Norvégia-Paraguay 2-2 (1-0)
Gól: Johnsen (22., 61.), illetve Gamarra (48.), Valdez (54.)

Az ecuadori válogatott barátságos összecsapáson döntetlent ért el Kolumbia legjobbjai ellen, New Yorkban.

A helyi Giants amerikaifutball-csapatának stadionjában rendezett találkozón 52 425 néző izgulta végig a találkozót a helyszínen, ami kisebb fajta rekord, ugyanis közel két éve nem voltak ilyen sokan labdarúgó-mérkőzésen az arénában.

Eredmény: Ecuador-Kolumbia 1-1 (0-0)
Gól: Castillo (52.), illetve Soto (55.)


Győzelemmel búcsúztak az argentinok 1

Messi is pályára lépett (LionelMessi.net)

Argentin négyet lőtt az utánpótlásnak

A világbajnoki cím egyik várományosának kikiáltott argentin labdarúgó-válogatott az utánpótlás elleni 4-0-ás győzelemmel búcsúzott szurkolóitól a Buenos Airesben 50 ezer néző előtt rendezett találkozón.

José Pekerman szövetségi kapitány csapatából Rodrigo Palacio (Boca Juniors) háromszor volt eredményes, Javier Saviola (Sevilla) egyszer. A kétszer 25 perces meccsen pályára lépett a sérüléséből felépült Liones Messi (Barcelona) is, Hernan Crespo (Chelsea) viszont gyomorbántalmai miatt hiányzott.

A találkozó előtt a németországi tornára utazó 23 játékos az 1978-ban és az 1986-ban aranyérmet szerzett futballistáktól vehette át a hagyományos világoskék-fehér csíkos mezt, jelezve ezzel, hogy a közvélemény újra világbajnoki címet vár a válogatottól. “Tudjuk, hogy képesek vagyunk a diadalra, de nehéz meccsek várnak ránk.” – mondta Pekerman.

Az argentinok csütörtökön utaznak el Rómába, az olaszországi edzőtáborba, jövő kedden a szintén vb-résztvevő Angolával találkoznak Salernóban. A június 9-én kezdődő vb-n Argentína Hollandiával, Elefántcsontparttal, valamint Szerbia és Montenegróval szerepel az úgynevezett “halálcsoportban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik