Élet-Stílus

Botrány a francia edzőtáborban

Csúnyán összeveszett a francia szövetségi kapitánnyal Gregory Coupet. Az Olympique Lyon hálóőre nem tudta megemészteni, hogy Ray Domenech-nél Fabian Barthez az elsőszámú kapus.

A hónap elején jelentette be a tréner, hogy a Marseille veterán portása lesz a francia válogatott elsőszámú kapusa a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon. Sokan – köztük természetesen Coupet is – megkérdőjelezték a döntést, hiszen Barthez nem egy hajmeresztő hibát engedett már meg magának. A francia bajnokcsapat, a Lyon kapusa ráadásul parádés teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban.

Coupet idáig tudta visszafojtani haragját, ám szerdán lapjelentések igen durván rátámadt Domenech-re a tignes-i edzőtáborban. A kapus a szóváltást követően beültette a családját a kocsijába, és elhagyta az edzőtábort – másfél óra múlva azonban visszatért.

Domenech később megpróbált nem különösebb jelentőséget tulajdonítani a történteknek, de fájhat a feje, hiszen Barthez kisebb sérüléssel bajlódik a hétvégi felkészülési mérkőzést megelőzően. Könnyen elképzelhető, hogy a harmadik számú kapus, Mickael Landreau védi majd a franciák kapuját a világranglista negyedik mexikóiak ellen.

„Gregory Coupet elveszítette a fejét. Ilyesmi bármikor megtörténhet.” – mondta a tréner, aki az eset után leült beszélgetni a lyoni kapussal. „Mindenkinek meg kell értenie, hogy a csapat mindennél fontosabb, és elsőbbséget élvez az egyes játékosok érdekeivel szemben. A problémát megoldottuk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik