Élet-Stílus

Rendőrségi feljelentést tett az Újpest

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a BRFK IV. kerületi kapitányságán Dányi Szilárd, az Újpest FC labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója a lila-fehérek szombati, MTK Budapest elleni bajnoki meccsének lefújását követő események miatt.

Álláspontja szerint – olvasható az Újpest honlapján – a pályára berohanó 10-15 drukker csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítható. Dányi úgy véli, ezen személyek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Továbbá a renitensek magatartásukkal jelentősen sértették az Újpest FC mind gazdasági, mind sportszakmai érdekeit, ezáltal a sportszervezetnek anyagi kárt is okoztak, melynek megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztenek majd elő.

“Fentiek alapján kérem a nyomozás elrendelését, és az annak során felderített elkövetők példás megbüntetését. Egyben kérem az elkövetőkként beazonosított személyek kilétéről sportszervezetünket, mint a mérkőzés rendezőit szíveskedjenek értesíteni azért, hogy ezen személyeket ki tudjuk tiltani rendezvényeinkről” – írta Dányi a feljelentésben.

Az újpestiek szombaton a hajrában kapott gólokkal a Szusza Ferenc Stadionban 2-1-es vereséget szenvedtek az MTK Budapest gárdájától. A lefújást követően több hazai szurkoló is bemászott a pályára, az ellenőri jelentés szerint egyikük meglökte, egy másik pedig megütötte Bede Ferenc játékvezetőt, egy harmadik pedig megkergette Kanta Józsefet, a vendégek csatárát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik