Élet-Stílus

Ballack: ritkán lehet legyőzni a brazilokat

Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint, amelyik válogatott meg szeretné nyerni a június 9-én rajtoló világbajnokságot, annak a címvédő brazil együttesen kell mindenképpen túljutnia.

“A brazilokon keresztül vezet az út a végső sikerhez, de őket csak ritkán lehet legyőzni. Hihetetlenül sokszínű a támadójátékuk, amit nagyon nehéz ellensúlyozni. Egyértelműen ők a legesélyesebbek az aranyéremre” – mondta a Kicker című sportlapnak a középpályás, aki a múlt héten szerződött a Bayern Münchentől az angol bajnok Chelsea-hez.

A lap megkérdezte Ballack müncheni csapattársát, Luciót is. A brazil válogatott védelmének oszlopa szerint ennyire nem egyszerűsíthető le a vb-elsőség kérdése: “Erős csapatunk van, de nagyon jó az angol, az argentin és hazai pályán a német együttes is, úgy vélem, bármelyik odaérhet a végelszámolásnál.”

Jürgen Klinsmann, a németek szövetségi kapitánya sem ért teljesen egyet válogatottja legjobbjával, sőt, Lució favoritjainak listáját is kiegészítette. “A felsoroltak mellett szintén kiemelendő az olasz és a holland nemzeti tizenegy. Ezt a két csapatot semmiképpen sem hagynám ki az esélyesek közül” – mondta a szakvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik