Élet-Stílus

Touré: juniorcsapatból a vb-re

A togói szövetségi kapitányi nem kis meglepetésre meghívta a csapatba a Németországban élő Assimiou Tourét, aki már évekkel ez előtt otthagyta az afrikai országot. A 18 éves védő nem igazán érti a társait, de ez számára csak másodlagos, hiszen egy álma valósult meg.

A családja még a kilencvenes évek elején költözött Németországba, miután az egyik testvére súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a megfelelő gyógykezelést itt tudták biztosítani számára.

Az elmúlt évek alatt szinte teljesen elszakadt hazájától a fiatal balszélső, a Togóban beszélt franciát, illetve a leggyakrabban használt dialektust, a kotokolit sem igazán érti. Tourét már évekkel ez előtt a 2002-ben BL-döntőt játszó Bayer Leverkusen igazolta le, és most is ott, egy korosztályos csapatban játszik.

Idén német állampolgárságért folyamodott, és játszott is már két alkalommal a német korosztályos válogatottban. Éppen az egyik találkozóra utazott, amikor teljesen váratlanul telefonon hívták a togói szövetségből: a tréner Otto Pfister ugyanis igényt tart a szolgálataira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik