Élet-Stílus

Nincs ellenszer Loeb-re

Sébastien Loeb nyerte a Rali Világbajnokság hetedik futamát, mögötte a fordos Mikko Hirvonen és a citroenes Dani Sordo ért célba.

A Szardínia Rali első napján úgy tűnt, végre megtörhet a világbajnok Sébastien Loeb unalmas uralkodása, mert Marcus Grönholm fölényesen verte a francia pilótát. Ám hiába vezetett a Ford versenyzője több mint negyven másodperccel péntek este, szombaton a második gyorsaságin sziklának rohant és kiesett a versenyből. Az ölébe hullott vezetést Loeb senkitől sem veszélyeztetve váltotta győzelemre.

Szinte már most bajnok a francia

Grönholm Mexikó és Argentina után Olaszországban is idő előtt távozott, míg a címvédő az első két versenyen szerzett második helye óta nem talált legyőzőre. Zsinórban az ötödik versenyt nyerte meg idén, elképesztő precizitással. A hét versenyen megszerezhető hetven pontból 66-ot gyűjtött eddig, amivel szinte zsebben érezheti az újabb vb címet, mert előnye már 31 pont Grönholmmal szemben.

Ez volt Sébastien Loeb és Daniel Elena 25-ik futamgyőzelme, amivel Loeb egyelőre második az örökranglistán a “26-os” Carlos Sainz mögött, de Elena a legsikeresebb navigátor lett, átvéve a 24 elsőséget jegyző Louis Moya helyét.

A Ford becsületét másik versenyzőjük Mikko Hirvonen mentette meg, aki megszerezte a második helyet. Hirvonen teljesítményét akkor lehet igazán méltatni, ha látjuk, hogy a harmadik és a negyedik helyre is a Kronos csapat Xsara WRC-je érkezett.


Nincs ellenszer Loeb-re 1

Solberg ismét elszállt (vezess.hu)

Solberg ismét balszerencsés volt

A Subaruk ezúttal is katasztrofális hétvégét zártak, Petter Solberg például már az első nap kiesett, mert három defektet is kapott két szakasz alatt, ennyi pótkerék pedig nem volt nála. Miután másnap a superrally szabálynak megfelelően újra versenybe szállt, keményen hajtott, de vasárnap az utolsó szakaszon a kormányösszekötő hibája miatt újra kiesett, pedig akkor már a hatodik helyért harcolt.

Csapattársa Chris Attkinson is az utolsó gyorsaságin csúszott le az útról, pedig senki nem veszélyeztette ötödik helyét, így mindketten pont nélkül távoztak. A kékek balszerencséje jót tett a privátokkal, hiszen így Manfred Stohl és Francois Duval is pontokat szerzett. Nem beszélve az ötödik és hatodik helyen célba érő Jussi Valimakiról és Kristian Sohlbergről.

A 35 fokos meleg és por megtette hatását, a 79 indulóból, mindössze 28-an haladhatták át a célon. Gigi Galli és Henning Solberg is műszaki hiba miatt állt ki idő előtt.


Nincs ellenszer Loeb-re 2

Grönholm lemondhat vb-álmairól (vezess.hu)

A Szardínia Rali végeredménye:
1. Sebastien Loeb – Citroën Xsara WRC 10 3:54.18,9
2. Mikko Hirvonen – Ford Focus WRC +2.41,4
3. Daniel Sordo – Citroën Xsara WRC +3.27,7
4. Xavi Pons – Citroën Xsara WRC +5.28,3
5. Jussi Valimaki – Mitsubishi Lancer WRC +7.08,8
6. Kristian Sohlberg – Subaru Impreza WRC +7.36,9
7. Manfred Stohl – Peugeot 307 WRC 5 +8.18,4
8. Francois Duval – Skoda Fabia WRC +9.45,8
9. Petter Solberg – Subaru Impreza WRC 4 +10.19,9
10. Chris Atkinson – Subaru Impreza WRC 3 +11.03,9

A világbajnokság állása:
1. S. Loeb 66 pont
2. M. Grönholm 35 pont
3. D. Sordo 30 pont
4. M. Stohl 20 pont
5. P. Solberg 18 pont
6. M. Hirvonen 15 pont
7. G. Galli 11 pont
8. X. Pons 10 pont
9. A. Bengue 9 pont
10. C. Atkinson 8 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik