Élet-Stílus

Jövő kedden tárgyalják az újpesti botrányt

Várhatóan csak jövő kedden tárgyal a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a szombati, Újpest-MTK bajnoki mérkőzés után történt szurkolói rendbontásról.

“A következő, keddi ülésünkön biztosan nem kerül napirendre az eset, hiszen az előírások szerint legalább három nappal a tárgyalás előtt be kellett volna idéznünk az érintett feleket. Nagy valószínűséggel a jövő keddi ülésen születik meg az elsőfokú döntés, míg a kiállítások ügyében már egy héttel korábban” – mondta az MTI-nek Birinyi István, a fegyelmi bizottság elnöke, aki a büntetés mértékével kapcsolatban nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, azt ugyanakkor jelezte, hogy az újpesti klub visszaesőnek számít, s ez súlyosbító körülmény.

A találkozót követően mintegy 15, a 2-1-es MTK-sikeren felbőszült lila-fehér szurkoló berohant a pályára, egyikük megütötte Bede Ferenc játékvezetőt, majd egy másik meglökte őt, egy harmadik pedig megkergette Kanta Józsefet, a vendégek csatárát. A lelátókon pedig az újpesti ultrák heves zsidózásba kezdtek miután a kékfehérek a végjátékban megfordították a mérkőzést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik