Élet-Stílus

Disznók sem zavarhatják a brazilokat

További hírek, érdekességek a csapatról.

A brazil válogatott hétfőn reggel érkezett meg a kisvárosba, és hivatalosan kedden fogják megnyitni a „Brazil Football Camp”-et. Egy helyi vállalkozó külön erre a célra építtetett egy FIFA-előírásoknak megfelelő ötezer férőhelyes stadiont, ahol a játékosok ugyanazon a holland gyepen gyakorolhatnak, amelyet a vb-stadionokban is lefektettek.

Ezen kívül egy fedett edző- illetve erőnléti csarnokkal és egy sajtóközponttal várják a június 4-ig maradó brazilokat. Egy helyi sertéstenyésztő pedig a kisváros pénzén „elköltöztette” az állatokat, hogy a szaguk ne zavarhassa meg a felkészülésben a dél-amerikai válogatottat.

Kereken negyven svájci település szerette volna elszállásolni Ronaldinhóékat, akik végül az idilli kisvárost választották. Döntésük meghozatalát megkönnyíthette, hogy Weggis közel egymillió eurót fizetett a brazil labdarúgó szövetségnek. További egymillió került a stadion felépítése, igaz ezt egy helyi vállalkozó állta.

A kiadások azonban bőségesen meg fognak térülni, hiszen 14 nyilvános edzést tartanak majd a brazilok, és ezekre pillanatok alatt elkapkodták mind az 55 ezer, egyenként 12,5 euróba kóstáló jegyet. A feketepiacon már ennek a hatszorosát kell kifizetni egy belépőért. A rajongók mellett a sajtó képviselői is szép számmal érkeznek Weggis-be. Több mint 100 televíziós társaság vette meg a jogokat, hogy beszámolhasson a tréningekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik