Élet-Stílus

Gerrard pótolhatja Rooney-t

Jövő héten megröntgenezik a lesérült angol csatár lábát, és ekkor dől el Wayne Rooney sorsa. A szövetségi kapitány kidolgozott egy tervet arra az esetre, ha nem szerepelhetne a tornán a Manchester United támadója.

Az FA-kupa győztes Liverpool csapatkapitánya Steven Gerrard lenne felelős a gólokért, ha Rooney nem épülne fel a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra. Jövő csütörtökön ismét alaposan megvizsgálják Rooney lábát. A diagnózis nemcsak a 20 éves játékos, hanem sokak szerint az angol válogatott számára is kulcskérdés.

A vizsgálatok után tudni fogjuk mire számíthatunk – mondta Eriksson. Rooney április 29-én a FC Chelsea elleni mérkőzésen törte el a lábközépcsontját, és azóta a manchesteri klub szakemberei kezelik. Nagy kár lenne, ha Rooney nem tudna pályára lépni, vele sokkal jobbak az esélyeink – nyilatkozta a svéd szakember, aki a vb után, az eredménytől függetlenül mindenképpen távozik. Egyelőre bizakodó vagyok, és Rooney is mindent megtesz annak az érdekében, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön – tette hozzá Eriksson.

Miközben Rooney sérülését kúrálja, ékpárja Michael Owen ismét bekapcsolódott az angol válogatott munkájába. A Portugáliában edzőtáborozó csapat edzésein teljes értékű munkát végez. „Tökéletesen felépültem, ha holnap lenne egy mérkőzésünk akkor már mindenképpen pályára lépnék.” – mondta a Newcastle csatára, aki még decemberben törte el a lábát.

Remélem, hogy a vb-n Rooney és Owen is játszani tud, de Steven Gerrard személyében egy olyan játékos tagja a keretünknek, aki a támadósorban is bevethető – mondta Eriksson. Legutóbb az FA-kupa döntőjében bizonyította a középpályás, hogy rendkívülien gólveszélyes: két hatalmas bombagólt lőtt a West Ham Unitednek, és a szezon során összesen 23 találatot szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik