Élet-Stílus

A Da Vinci-kód: tüntetés Moldovában is

Mintegy ötszáz ortodox hívő tüntetett papok és szerzetesek társaságában pénteken Moldova fővárosában A Da Vinci-kód című film bemutatása ellen.

A csengőkkel felszerelkezett tömeg a Chisinau belvárosában lévő Patria mozi előtt “Ortodox egyház fiai és leányai, forduljatok szembe a nyugati életmóddal! Az ortodox egyház nemzetünk anyja!” feliratú táblákat emeltek fel, és felszólították a mozilátogatókat, hogy ne vegyenek részt a péntek éjszakai premieren.

Az egyik tüntető, egy ortodox pap úgy vélte, hogy a film kigúnyolja Krisztus egyházát. Tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Jézust egyszerű emberként ábrázolták, akinek bűnei, emberi szenvedélyei és leszármazottai vannak, szemben az ortodox egyház doktrínájával. Victor Shelin, a filmszínház igazgatója viszont azt hangsúlyozta, hogy nem vallási műről van szó, hanem művészeti alkotásról.

Akárcsak a film alapjául szolgáló regény, Dan Brown azonos című könyve, a film is azon a feltevésen alapszik, hogy Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, gyermekeik születtek, de ezt a katolikus egyház eltitkolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik