Élet-Stílus

A Fehérvár nyerte a Magyar Kupát

Az FC Fehérvár 2-2-es döntetlent követően büntetőpárbajban 6-5-re legyőzte a Vasast a labdarúgó Magyar Kupa Üllői úti döntőjében.

Az FC Fehérvár tizenegyesekkel győzött a Vasas ellen a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. Csertői Aurél együttese története során először lett kupagyőztes, a fehérváriak korábban kétszer jutottak el a fináléig, de nyerniük csak most sikerült.

Az első félidőben a fehérváriak birtokolták többet a labdát, a játék elsősorban a Vasas térfelén folyt, de komoly helyzetet nem alakított ki Csertői Aurél együttese. Az angyalföldiek szerencsés találattal jutottak előnyhöz, kapusuknak, Németh Gábornak a 42. percben kellett először lövést védenie.

A második játékrész fehérvári góllal kezdődött, ami megzavarta a Vasast. Mire rendezték a sorokat a fővárosiak, újabb gólt kaptak. Ezután az angyalföldiek kitámadtak, a cserék után már három támadóval rohamoztak és hat perccel a vége előtt egy újabb szerencsés találattal egyenlítettek.

Mivel a rendes játékidő letelte után döntetlen volt az állás, kétszer tizenöt perc hosszabbítás következett. A ráadásban mindkét együttes nagyon vigyázott arra, hogy ne hibázzon, különösen a Vasas volt visszafogott. A fehérváriak előtt két helyzet is adódott, de egyikből sem született gól, következett a tizenegyespárbaj. Az idegek harca a hetedik párban dőlt el a fehérváriak javára, akik történetük első kupagyőzelmét aratták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik