Élet-Stílus

Párizsra figyel Európa

Az angol FC Arsenal a spanyol FC Barcelona ellen küzd a labdarúgó Bajnokok Ligájának szerdán megrendezésre kerülő döntőjében. A meccs előtt a rajongók már elkezdtek hangolni.

Az öreg kontinens két patinás gárdája csap össze a BL-győzelemért a francia fővárosban. A meccs külön pikantériája, hogy az Arsenal és a Barcelona csapatában több olyan focista is játszik, akik pár hét múlva a foci világbajnokságon egy oldalon szerepelnek.

Előzetesen nehéz az esélyekről beszélni, hiszen sok minden függ a pillanatnyi formától. Az angol csapat impozáns mérleggel érkezett Párizsba: a Bajnokok Ligája küzdelmei során az Ágyúsok kapuját mindössze két alkalommal tudták bevenni az ellenfelek, és mostanra már 10 mérkőzést játszottak úgy végig, hogy a német Jens Lehmannak nem zördült meg a hálója. A kétségkívül parádés teljesítményt nyújtó kapus mellett az angolok fiatal védelméé az érdem. A csatársorban pedig az a Henry játszik, aki az elmúlt évek egyik legbiztosabb támadója.

A katalán csapat elsősorban nem a bombabiztos védelemre épít, hanem arra törekszik, hogy minél jobban megszórja a riválisokat. A gólokra Samuel Eto’o, Ronaldinho és Giuly neve a garancia. De még a cserepadon is az a Henrik Larsson ül, aki nem véletlenül oszlopos tagja a vb-re készülő svéd válogatottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik