Élet-Stílus

Megúszható a gyorshajtás

A magyar rendőröknek nincsen elegendő mennyiségű és minőségű sebességmérője, amivel lecsaphatnának a gyorshajtókra.

Mindennap átlagosan hárman vesztik életüket az utakon, a balesetek közel felének pedig a sebesség nem megfelelő megválasztása az oka. A rendőrség szakemberei szerint a felvilágosításon és az elrettentésen túl a sebességtúllépések büntetésével érik el a legnagyobb eredményt.

A hírek szerint a magyar rendőrségnek csupán száz darab olyan traffipaxkészüléke van, amellyel lecsaphat a szabályok megszegőire, de a meglévő készülékek sem alkalmasak arra, hogy sötétedés után is bizonyító erejű felvételt készítsenek a gyorshajtókról. Nemcsak a technikai hiányosságok nehezítik a rendőrök dolgát, de elegendő ember sincs erre a feladatra. Becslések szerint nyolcszáz rendőr munkájára volna szükség, hogy a meglévő száz darab traffipax az év minden napján használatban legyen.

A súlyos, katasztrófával végződő balesetek magas arányához az is hozzájárul, hogy itthon az emberek jelentős része még mindig nem csatolja be a biztonsági övet, és nélkülözhető extrának tartják a különböző biztonsági felszereléseket, többek között a légzsákot is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik