Élet-Stílus

Huligánok randalíroztak Berlinben

Négy héttel a foci világbajnokság kezdete előtt Berlinben, Bázelben és Varsóban is rajongók randalíroztak. A német fővárosban a nagy számban kivezényelt biztonsági erők sem tudták féken tartani a huligánokat.

Több mint ezer rendőr és 200 biztonsági ember vigyázott a rendre a BFC Dynamo és az 1. FC Union közötti Oberliga meccsen. A mérkőzést nem tudták végigjátszani, miután a rajongók a pályára rohantak és verekedni kezdtek. A bíró a 77. percben döntött úgy, hogy ilyen körülmények között nem lehet befejezni a találkozót.

Az egykori sorozatos NDK-bajnok BFC Dynamo rajongóinak egy része 1:1-es állásnál a pályára rohant és az Union 800-fős táborára támadt. A BFC biztonsági emberei nem tudták megfékezni a huligánokat, és a kivezényelt rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk. Hivatalos információk szerint 33 rajongót állítottak elő, öt ember megsérült, köztük egy rendőr és egy biztonsági ember.

A hétvégén Svájcban is komoly zavargások törtek ki, miután lefújták a FC Basel-FC Zürich találkozót. A rendőrségnek vízágyúkat és könnygázt kellett bevetniük, hogy megfékezzék a bázeli rajongókat, akiknek a csapata az 1:2-es vereséggel lemaradt a bajnoki címről, amelyet az azonos pontszámú zürichi alakulat szerzett meg.

A rendőrség információi szerint a zavargások során több mint 100 ember sérült meg, komolyabban szerencsére senki sem.

Már a vb-t megelőzően is aggodalmukat fejezték ki a német szervezők, hogy a hagyományosan „verekedős” britek mellett a Kelet-Európából érkező rajongók okozhatnak komoly bonyodalmakat. Ezeket a félelmeket erősítették fel a vasárnapi esti varsói események. A főváros történelmi részében randalírozott egy bajnoki mérkőzést követően közel 200 rajongó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik