Élet-Stílus

Ételmérgezés budapesti színházakban

Több színművésznek még mindig láza van és infúziót kapnak, miután csütörtökön több budapesti színházban is ételmérgezés történt - mondta el az MTI érdeklődésére a Szent László kórház ügyeletvezető főorvosa szombaton.

A Budapesti Operettszínházban, az Operában és a Thália Színházban történt csütörtöki ételmérgezést követően szombat reggelig 24 beteg érkezett a kórházba, de azóta is folyamatosan jönnek – közölte Albert Katalin, aki egyelőre nem tudta megmondani a betegek pontos számát.

“A panaszok alapján én úgy gondolom, hogy ez egy közepesen súlyos szalmonella-fertőzés” – mondta a főorvos, hozzátéve: többeknek még jelenleg is láza van, infúziót kapnak, és egyelőre senki nem mehetett haza. Hozzátette, hogy a betegség lefolyási ideje valószínűleg még 1-3 nap.

Albert elmondta: még nincs végleges eredménye a székletvizsgálatoknak, mivel az általában 48 órát vesz igénybe és az első betegek beérkezéséhez képest még csak 24 óra telt el.

A Budapesti Operettszínházból, az Operából és a Thália Színházból ételmérgezés gyanúja miatt több művészt kórházba szállítottak azok után, hogy csütörtökön fogyasztottak abból a borjúpaprikásból, amelyet a kiszállító cég a városi csúcsforgalom miatt csak 20 perces késessel juttatott el a színházakhoz. Az ételt a próbák elhúzódása miatt nem melegítették fel, ez okozhatta a tömeges rosszul léteket; ugyanakkor a szállító cég elismerte mulasztását.

Az ÁNTSZ munkatársai péntek reggel óta vizsgálják a körülményeket, az MTI-t arról tájékoztatták, hogy az étel elemzésére leghamarabb a jövő hét elején kerülhet sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik