Élet-Stílus

Visszatért Francesco Totti

Francesco Totti ugyan visszatért a február végén elszenvedett bokatörése után, az Internazionale ennek ellenére viszonylag könnyedén, 4-2-es összesítéssel védte meg címét az AS Romával szemben a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében.

Egy évvel ezelőtt ugyanez a két csapat találkozott a fináléban, akkor kettős győzelemmel, 3-0-ás összesítéssel szintén az Internazionale nyert. A milánóiak történetük során ötödször hódították el a trófeát, míg a hétszeres győztes rómaiak négy éven belül harmadszor bukták el a döntőt.

A milánóiak várhatták kedvezőbb helyzetből a visszavágót, hiszen idegenben 1-1-es döntetlent értek el. A kék-feketék ráadásul már a mérkőzés elején betaláltak, s ezt követően is jobban, illetve veszélyesebben játszottak fővárosi riválisuknál, melynek köszönhetően megduplázták előnyüket.

Az 54. percben a Farkasok csapatkapitánya 81 nappal súlyos sérülése után ismét hivatalos tétmérkőzésen lépett pályára. A rómaiak játéka azonban nem javult fel beállásával, bár egyszer csak centikkel tévesztette el a jobb alsó sarkot. A hajrá elején az Internazionale Obafemi Martins találatával végleg eldöntötte a kupa sorsát, a vendégeknek pedig már csak a szépítésre maradt idejük.

Olasz Kupa, döntő, visszavágó:

Internazionale-AS Roma 3-1 (2-0) gól: Cambiaso (6.), Cruz (45.), Martins (77.), illetve Nonda (80.) Kupagyőztes: az Internazionale 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik