Élet-Stílus

Néhány év múlva megszűnhet az amerikai vízum

Simonyi András a Klubrádió Kontra című műsorában elmondta, hogy néhány éven belül megoldódhat a vízumkérdés az Amerikai Egyesült Államokkal.

“Vízumkényszer nem csak velünk szemben van. Nekem meggyőződésem, hogy néhány éven belül ezen is túl leszünk” – fogalmazott Magyarország washingtoni nagykövete. Hozzátette: az amerikaiakban van egy fóbia, van a kormányzatban egy fóbia, hogy hibát követnek el, s van “egy egymásra mutogatás” a kongresszus és az adminisztráció között. Simonyi szerint nem nagyon erősek az amerikai érvek, a magyarok érvei jobbak, erősek, s úgy szólnak, hogy az emberi kapcsolatokon keresztül lehet igazán erős együttműködést építeni.

Mi jelezzük, hogy a mi szakembereink nem akarnak kint maradni, hanem ott szakmai tapasztalatot akarnak szerezni, és vissza akarnak térni Magyarországra – közölte a nagykövet. Jók az érveink, biztos vagyok benne, hogy néhány éven belül ezt is magunk mögött tudjuk – összegezte a helyzetet Simonyi András.

A nagykövetnek a riporter feltette a kérdést, nem azért látogatott-e haza Magyarországra, mert a neve korábban már többször felmerült potenciális külügyminiszterként, Simonyi András úgy válaszolt: semmilyen összefüggés nincs a hazalátogatása és aközött, hogy foglalkoztatja az embereket, milyen nevek merülnek fel a különböző posztokon. Engem nem foglalkoztat – mondta. Hozzátette: azért jött haza, mert a Delta amerikai légitársaság új járatot indított Budapestre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik