Élet-Stílus

Advocaat keretet hirdetett

A dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya nyilvánosságra hozta, hogy mely játékosokat viszi magával a németországi világbajnokságra. A megfiatalodott gárdának nem lesz önnyű dolga, hiszen már a csoportkörben kemény ellenfelek várnak rájuk.

Az ázsiai csapatot a G csoportba sorsolták, ahol Franciaország mellett a svájciakkal és Togóval szemben szeretnék kiharcolni a továbbjutást. Dirk Advocaat holland mester szerint annak ellenére, hogy négy éve szenzációsan szerepelt a Japánnal közösen rendezett vb-n a hazai csapat, idén senki nem vár tőlük hasonló bravúrt. „Alaposan átalakult azóta a gárda, de a fiatal játékosok mellett több olyan focista is tagja lesz a kertnek, akik már 2002-ban is ott voltak a tornán.” – mondta Advocaat azon a sajtótájékoztatón, ahol megnevezte a 23 fős keretet. A mester minimális célként a csoportkör túlélését tűzte ki.

Különösebb meglepetéseket nem okozott a holland tréner döntése. Tagja természetesen a keretnek a két legismertebb koreai focista: a Manchester Unitednél rendszeresen kezdő Park Dzsi Szung és Dzsung Hvan Ahn, aki 2002-ben a 116. percben lőtt góljával az elődöntőbe juttatta aTalán az egyetlen prominens hiányzó a Bundesligában futballozó Du-Ri Cha. A játékos a hétvégén hatalmas szabadrúgás gólt lőtt a Dortmundnak, és ezzel benntartotta az első osztályban az Eintracht Frankfurt csapatát. A mérkőzést megtekintette Advocaat is, akire azonban a jelek szerint nem volt nagy hatással a Cha produkciója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik