Élet-Stílus

Csíksomlyón is színre viszik az Egri csillagokat

A Moravetz Levente által rendezett előadást július végén mutatják be a csíksomlyói pünkösdszombati búcsúk színhelyén, a két Somlyó hegye közti nyeregben – közölték a szervezők Csíksomlyón.

Meggyőződésük: ha ezen a helyszínen sikerül bemutatni a műsort, azt egész Erdély látni fogja. A produkciót első alkalommal 2004 augusztusában mutatták be az egri várban. A csíksomlyói változatot ajándéknak szánják a szervezők, akik – mint hangsúlyozzák – ezzel is szeretnék enyhíteni a 2004. december 5-i sikertelen népszavazás okozta fájdalmakat.

A július 29-re tervezett előadás az anyagi támogatóknak köszönhetően ingyenes lesz. A produkcióban szerepet vállal a helyi hivatásos néptáncegyüttes, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, bevonnak helyi statisztákat is. Egy hónappal korábban nagyszabású rockopera-előadást rendez Csíksomlyón Koltay Gábor. A Napba öltözött asszony című produkció ősbemutatóját július 1-jére tervezik a székelyföldi kegyhelyen szervezett Ezer Székely Leány Napja rendezvénysorozat záróakkordjaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik