Élet-Stílus

Egy héttel tovább lesz nyitva a budai plázs

admin
admin

2006. 05. 09. 11:35

Egy héttel meghosszabbították a budai alsó rakpartra tervezett budai nyári plázs rendezvény nyitvatartását.

A fővárosi önkormányzat várostervezési bizottsága keddi rendkívüli ülésén az szabaddemokrata Tóthfalusi György kezdeményezésére ismét napirendjére vette a múlt héten már elutasított kérelmet. A testület korábban a várható közlekedési nehézségek miatt nem járult hozzá ahhoz, hogy a június 27. és augusztus 2. között tervezett rendezvényt három héttel előbb kezdjék, illetve fejezzék be. A városháza közlekedési szakemberei főként a május közepétől esedékes Műegyetem rakparti lezárás során várható közlekedési gondok miatt nem támogatták az időpont meghosszabbítást.

A bizottság ezúttal egyhangúlag hozzájárult ahhoz, hogy júniusban egy héttel korábban, már 20-ától megkezdhesse működését a plázs. Egyúttal Endrédy István elnök indítványára felkérték a főpolgármestert arra, hogy a metróállomás építése miatt ne zárják le teljesen a Műegyetem rakpartot, hanem két sávot biztosítsanak a kétirányú forgalom részére.

A bizottság helyszíni indítványra közterület-használati engedélyt adott ahhoz a szerdai sajtótájékoztatóhoz, amelyen Demszky Gábor főpolgármester ismerteti a Műegyetem előtt a metróállomás építések munkafolyamatát.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.