Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 39
A szövetség elnöke: Luis Chiriboga
Web: http://www.ecuafutbol.org/UI/index.aspx
A szövetség alapítása: 1925
FIFA-tagság: 1926 óta

Eddigi vb-szereplések:
2002 csoportkör

Második alkalommal szerepel foci vb-n a dél-amerikai csapat. A cél csakis az lehet, hogy túlszárnyalják a négy évvel ez előtti teljesítményt, amikor a csoportjukból sem jutottak tovább. Annak ellenére, hogy nem túl erős csapatok mellé kerültek az A-csoportban, a továbblépés korántsem garantált. Már csak azért sem, mert az ecuadori válogatott elsősorban otthon, magaslati levegőn életveszélyes.

A selejtezők során hazai pályán hét alkalommal nyertek, többek között Brazília és Argentína skalpját is begyűjtve, míg idegenben csupán csak a harmatgyenge, tök utolsó Bolíviát sikerült megverni.
Kulcskérdés tehát, hogy a németországi viszonyokhoz miként tudnak alkalmazkodni. Abban reménykednek, hogy jobban, mint négy évvel ez előtt, amikor Olaszországtól és Mexikótól is kikaptak. Az utolsó meccsükön ugyan sikerült megverni Horvátországot, de annak az eredménynek egyik csapat számára sem volt különösebb jelentősége.

Az edző Luis Fernando Suarez az utóbbi hónapokban sokat panaszkodott amiatt, hogy nem tud elég időt eltölteni a válogatott játékosaival. A csapat tengelyét az Ecuadorban futballozó játékosok adják. Mindössze négy légiós keresi külföldön a kenyerét: Ulises de la Cruz (Aston Villa), Antonio Valencia (FC Villarreal) Ivan Hurtado (Al-Arabi/Katar) és Carlos Tenorio (Al-Saad/Katar).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik