Élet-Stílus

Tudnivalók a csapatról

FIFA világranglista: 50
A szövetség elnöke: Kwesi Nyantakyi
Web: http://ghanafa.org/gfasite/
A szövetség alapítása: 1957
FIFA-tagság: 1958 óta

Eddigi szereplések:
újonc

Az újonc Ghána szereplése még akkor is óriási meglepetésnek tűnik, ha egyrészt könnyű csoportból jutottak a németországi fináléba, másrészt olyan sztárok sorakoznak csapatukban, mint Samuel Kuffour, Abubakari Yakubu, Manuel Muntari, Stephen Appiah vagy Michael Essien. Előbbinek voltak ugyan összetűzései Dujkoviccsal, ám végül vállalta a válogatottságot.

A selejtezők során Ghána egyedül a második helyen végző Kongóval nem bírt, mindkét alkalommal döntetlent játszott a két együttes egymással. Ugyan a selejtezők során Burkina Fasótól kikaptak, ám a végső elszámolás szempontjából ez már nem igazán számított. Ghána hazai pályán gólt sem kapott, és két ízben is elverték a csoport elsőszámú esélyesének tartott Dél-Afrikai Köztársaság válogatottját. A ghánaiak végül magabiztosan, öt ponttal nyerték csoportjukat, és kvalifikálták magukat Németországba.

Ami pedig az afrikaiak taktikáját illeti, a csapat leginkább a középpályán erős, így ellenfeleiknek leginkább a pálya ezen szakaszán kell megküzdeniük a ghánaiakkkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik