Élet-Stílus

Szövetségi kapitány

Zlatko Kranjcar
Születési idő: 1956. november 15.
Születési hely: Zágráb, Jugoszlávia

Kranjcar már játékosként is felhívta magára a figyelmet, ha nem is kiemelkedő, de megbízható középcsatár volt, aki többször is szerepelt a jugoszláv, illetve a horvát válogatottban.
Karrierjét a Dinamó Zágrábnál kezdte, itt egy évtizedet játszott, és 1982-ben meg is nyerte a pontvadászatot. 1983-ban Ausztriába, a Rapid Wienhez szerződik, és itt is rendkívülien sikeres volt. Két bajnokságot nyert, és 1985-ben nagy meglepetésre KEK döntőt játszik. Játékos pályafutását végül a St Pöltennél fejezte be.

Miután szögre akasztotta a stoplist, edzőnek állt. A Segesta csapatát két évig dirigálta, majd egy szezonra a Dinamóhoz szerződik – meg is nyerik a bajnokságot. Visszatér egy évre Ausztriába, a Linz kispadjára, majd következik a Slaven Belupo, a Samobor, majd egy újabb bajnoki cím a Dinamóval.

Ezután Egyiptom felé vette az irányt, egy szezont tölt az Al-Maszritnál. Innen Szlovéniába viszi az útja, Mura Murska Sobotánál dolgozik majd ismét Horvátországban vállal munkát: egy-egy évet tölt a Marsonia Slavonski Brodnál, az NK Zágrábnál, az NK Rijekánál és ismét az NK Zágráb következik. A 2004-es Eb után távozó Otto Baric helyét veszi át a szövetségi kapitányi poszton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik