Élet-Stílus

A csapat sztárja: Wayne Rooney

Wayne Rooney
Születési idő: 1985. október 24.
Születési hely: Liverpool
Magasság/súly: 178 cm/78 kg
Poszt: csatár
Mezszám: 9
Válogatottság/gólok: 28/11
Klubja: Manchester United
Korábbi klubjai: Everton (2002-2004)
Első válogatott mérkőzése: 2003. február 12. Ausztrália ellen.

Wayne Rooney az angol válogatott üdvöskéje a 2004-es Európa-bajnokságon tűnt fel először. A Manchester United nem is késlekedett sokáig, és 37 millió euróért megvásárolta az Everton akkor még 19 éves csatárát. A forrófejű fiatal azóta több ízben is meghálálta az érte kifizetett összeget, annak ellenére, hogy a „vörös ördögökkel” igazán nagy sikert nem tudott elérni.

Nem úgy a válogatottban. A minden poszton sztárok sorát felvonultató angol együttes esetében nem kis szó, ha valakit a legjobbnak nyilvánítanak, márpedig a brit szaksajtó éppen Rooneytól várja a legtöbbet a világbajnokságon. A korábbi kedvenc Beckham helyét gyorsan átvette a Manchester fiatal csatára, bár a csapatkapitányi posztot egyelőre nem fogja megkapni. Emellett érdemes megemlíteni, hogy minden idők legfiatalabb angol válogatott gólszerzőjévé avanzsált azt követően, hogy 2003-ban betalált Macedónia ellen.

Az agresszív, inkább erőfutballjáról ismert futballistát ugyan sokan hasonlították Peléhez – sőt néhol a fehér Peléként nevezik –, ám Rooney cselekbe csak ritkán bonyolódik, jobban kedveli az egyéni akciókat és a távoli lövéseket. Ám ha a pillanat úgy hozza, képes csomót kötni a védők lábára. Egyetlen hibájaként túlzott forrófejűsége róható fel, amely miatt akár még csapatát is kényelmetlen helyzetbe hozhatja.

Végül meg kell említeni, hogy amennyiben Anglia nem élné túl a csoportkört, úgy Rooney játék nélkül távozhatna Németországból, hiszen jelenleg lábközépcsont-törése miatt csak a kispadot koptathatja. Ám ha felépül, és jól szerepel, akár még a világbajnokság hőse is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik