Élet-Stílus

A csapat sztárja: Pavel Nedved

Pavel Nedved
Születési idő: 1972. augusztus 30.
Születési hely: Cheb
Magasság/súly: 177 cm/70 kg
Poszt: középpálya
Mezszám: 11
Válogatottság/gólok: 88/17
Klubja: Juventus
Korábbi klubjai: Dukla Praga (1991-1992), Sparta Praha (1992-1996), Lazio (1996-2001)
Első válogatott meccs: 1994.06.05. Írország ellen.

A cseh középpályás először az 1996-os kontinensbajnokságon mutatta meg a nagyvilágnak, hogy mire is képes. A játéka azóta folyamatosan fejlődik, és érdemes lesz figyelni, ezúttal mivel tud előrukkolni a középpályás. Nagyon sok függ az ő játékától a cseh válogatottnál. Ha neki jó napja van, akkor bárkit meg tudnak verni.

Karrierjének első fontos állomása a Sparta Prága együttese volt. A fővárosi csapatban négy szezont játszott, és a már említett 1996-os torna után több európai topklub is bejelentkezett érte. Végül a Laziónak sikerült megállapodnia Nedveddel. Bajnokságot nyert a csapattal, majd az egyik legnagyobb múltú olasz klubhoz, a Juventushoz igazolt. Itt fejlődött napjaink egyik legjobb játékosává. 2003-ban Aranylabdát kapott, és sikeresen tudta pótolni a Spanyolországba távozott Zinedine Zidane-t.

A portugáliai Európa-bajnokság egyik nagy esélyesének kiáltották ki a csapatot, és Nedved vezérletével százszázalékosan mentek tovább a csoportból. Egészen az elődöntőig masíroztak, ahol azonban kikaptak a későbbi nyertes görögöktől. Nem mellesleg az elveszített elődöntőben sérülés miatt le kellett cserélni a középpályást. A tornát követően lemondott a válogatottságról Nedved, de a németországi vb-selejtezői során ismét nagy szükség volt rá. A Norvégia elleni pótselejtezőkön ismét játszott, és részben az ő kiemelkedő teljesítményének köszönhető, hogy résztvevő a cseh válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik