Élet-Stílus

A csapat sztárja: Lionel Messi

Lionel Messi
Születési idő: 1987. június 24.
Születési hely: Santa Fé
Magasság/súly: 169 cm/67 kg
Poszt: középpályás
Mezszám: 19
Válogatottság/gólok: 6/0
Klubja: Barcelona
Korábbi klubjai: –
Első válogatott meccs: 2005. augusztus 17. Magyarország ellen.

Az argentin válogatott ugyan tele van jobbnál jobb játékosokkal, ám a világ egyelőre egy 19 éves ifjoncra, Lionel Messire figyel. A Barcelona játékosát persze máris elhalmozták a szokásos jelzőkkel – „az új Maradona” –, és egyértelműen azt várják tőle, megszerzi az albicelestének a harmadik világbajnoki címet.

Messi 2005-ben az U-20 válogatottal világbajnok lett, és egyben ő volt a torna gólkirálya. Nem sokkal később, augusztusban a magyar válogatott ellen debütált a argentin nagycsapatban is a játékos, igaz sok időt nem töltött a pályán, hiszen Markus Merk szinte azonnal kiállította.


A Barcelona fiatal futballistája klubcsapatában már számtalanszor bizonyította, remekül cselez, jó a helyzetfelismerő képessége és kiválóan osztogat. Hátrányára lehet ugyanakkor írni tapasztalatlanságát, illetve hogy gyakran sérült.

Amennyiben a halk szavú, visszafogott fiatalember képes jól beilleszkedni a válogatottba, úgy komoly gondot okozhat bármelyik ellenfelének. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi idők egyik legjobb argentin válogatottja áll mögötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik