Élet-Stílus

A csapat sztárja: Fernando Torres

Fernando Torres
Születési idő: 1984. március 20.
Születési hely: Madrid
Magasság/súly: 184 cm/78kg
Poszt: csatár
Mezszám: 9
Válogatottság/gólok: 26/8
Klubja: Atlético Madrid
Korábbi klubjai: –
Első válogatott meccs: 2003. 09.03. Portugália ellen.

A spanyol csapat kiemelkedő játékosa lehet a németországi tornán az 1984-es születésű Fernando Torres. Őt tartják az egyik legtehetségesebb fiatal európai csatárnak, aki a bajnokságban már letette a névjegyét, de nemzetközi szinten az áttörés még várat magára. Még mindig csak 22 éves, – innen a beceneve, El Niño, azaz a Kölyök – de olyan képességekkel rendelkezik, amelyeket egy öreg róka is megirigyelhetne: mind a két lábával életveszélyes, a levegőben is erős, és a hirtelen tempóváltásaival gyakran állítja megoldhatatlan helyzet elé a védőket.

Pályafutását az Atlético Madridnál kezdte, és mind a mai napig hű is maradt a klubhoz, annak ellenére, hogy Európa legnagyobb sztárcsapatai is bejelentkeztek érte. Lapinformációk szerint a Chelsea, az AC Milan, az Arsenal és a Manchester United is szívesen fogadta volna, de ő inkább 2008-ig aláírt a fővárosi klubhoz. Feltehetően marad is egy ideig a csapatnál, hiszen ahhoz, hogy a szerződéséből kivásárolják nem kevesebb, mint 90 millió eurót kellene letenni az asztalra.

Már fiatalon felfigyeltek a tehetségére, és az U16 illetve U19-es válogatott oszlopos tagja volt, sőt 2001-ben illetve 2002-ben az ő vezérletével lett Európa bajnok a spanyol ificsapat. Az Atléticónál a nagy csapatban 17 évesen mutatkozott be, és 5 évvel később már az ő karján a csapatkapitányi szalag.

A nagyválogatottban egy Portugália elleni barátságos mérkőzésen debütált 2003-ban. Egy évvel később az olaszok elleni 1-1 döntetlenkor talált be első alkalommal a címeres mezben. A bajnokságban ez idő alatt ontotta a gólokat, volt olyan szezonja, amikor 19-szer betalált, de az elmúlt három szezonban egyszer sem állt meg 13 gól alatt. A spanyol válogatottal részt vett a legutóbbi Európa-bajnokságon, így már rendelkezik tapasztalattal világversenyen is, amelyet akár kamatoztathat is Németországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik