Élet-Stílus

Nyugodtak a szurkolói szervezetek

A nyári labdarúgó-világbajnokságon nem kell rendbontástól tartani - hangzott el a házigazda német szurkolói csoportok vezetőinek dortmundi megbeszélésén.

Thomas Schneider, a vb-re érkező hívek tájékozódását és programjait szervező bizottság vezetője szerint a hazai és a vendégdrukkerek sem fognak botrányt okozni.

“Mindenki felhőtlenül akar szórakozni, és szeretnénk, ha a jó hangulatot semmi sem rontaná el” – mondta Schneider. “A stadionokban nincs szükség rácsokra és az arénákon kívül is az lenne az ideális, ha a rendőrség csak indokolt esetben lépne közbe. A drukkereket a szigorítások és az erődemonstráció provokálja, de ha békén hagyják őket, akkor nem lesz probléma.”

A tanácskozáson felkérték a nagyobb városok vezetőit, hogy minél több helyen állítsanak fel kivetítőket, melyeken nyomon lehet követni a találkozókat.

“Mindig azt lehet hallani, hogy akinek nincs jegye, az maradjon otthon” – jelentette ki Schneider. “Mi azt szeretnénk, ha a belépő nélküli drukkerek is találkozhatnának egymással és közösen néznék a meccseket.”

Niclas Stucke a rendező városok képviseletében elmondta, hogy egy kivetítős közvetítés költsége 600 ezer euró, és a finanszírozás rendkívül nehéz, mert a szponzorok számára nem jelent komoly vonzerőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik