Élet-Stílus

Ingyenes programokat szervez az ausztrál nagykövetség

Május 8. és 10. között a Schindler Listájának szerzője, egy neves történész és egy rendkívül sikeres vonósnégyes látogat el Ausztráliából Budapestre.

Háromnapos ingyenes ausztrál kulturális programsorozatot szervez Budapesten a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és az Ausztrál Nagykövetség – a Macquarie Group támogatásával.

Az eseménysorozatot a Tankstream vonósnégyes koncertje nyitja és zárja majd, akik élőkoncertet adnak május 8-án a Bartók Rádióban, Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész közreműködésével, illetve május 10-én a Liszt Ferenc Kamarazenekarral az Óbudai Társaskörben lépnek fel.

A program részeként a világszerte elismert író, Thomas Keneally (Schindler Listája) tart felolvasást a Merlin Színházban május 9-én, este hat órás kezdettel. Keneally úr szépirodalmi és egyéb műveiből olvas majd fel. Május 10-én délután ötkor pedig a Közép-Európai Egyetem előtermében tart előadást „The Writer and Ethnic Hysteria” címmel.

Ezenkívül a Merlin Színházban május 9-én megrendezésre kerülő program keretében délután két órától elsőként John Molony ausztrál történész professzor előadása lesz hallható az Eureka felkelésről, amely az ausztrál történelem egy meghatározó eseménye, majd egy az ausztráliai oktatási lehetőségekről szóló előadás következik. Ezt kíséri két különböző könyvbemutató Ausztráliáról és egy fotókiállítás megnyitója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik