Élet-Stílus

Ferguson a cipőt okolja Rooney sérüléséért

Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány a végsőkig eltökélt a szombaton megsérült Wayne Rooney szerepeltetését illetően a németországi labdarúgó-világbajnokságon.

“Akkor is magammal viszem a vb-re, ha csak a döntőre épül fel teljesen. Őróla csak abban az esetben mondok le, ha száz százalékig biztos, hogy nem tud játszani” – jelentette ki az 57 éves svéd tréner.

Szerdán kiderült, hogy a szombaton lábközépcsonttörést szenvedett csatár – aki a vörösvértest-termelés érdekében oxigénsátorban éjszakázik – sérülése súlyosabb az eredetileg megállapítottnál. Az első röntgenvizsgálat ugyanis még csak egy törésre utalt, a keddi CT-felvétel azonban további roncsolódásokat mutatott ki. A kezelőkórház egyik orvosa szerint három-négy hétig is eltart, amíg a sérülés egyáltalán gyógyulni kezd.

Mindeközben a Nike sportszergyártó cég visszautasította Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzőjének vádjait, miszerint a 20 éves klasszis azért sérült meg, mert cipője túl könnyű volt, így nem tartotta kellő biztonsággal a lábát. “Könnyű a cipőt vádolni. Amikor valaki a térdén sérül meg, akkor nem kezdünk el azon gondolkozni, hogy rossz volt a nadrág vagy a sportszár. Most mindenki csak a cipőről beszél, pedig a világon még számos sztár ezt a modellt viseli. Angliában jóval keményebb a játék, ezért gyakran előfordulnak ilyen esetek” – nyilatkozta Charlie Brooks, a Nike szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik