Élet-Stílus

Taroltak az egri borok a bor világbajnokságon

Három arany, hat ezüst és nyolc bronzérmet nyertek az egri borászatok a bor világbajnokságként emlegetett bordeaux-i Challenge International du Vin-en, amelyet az idén áprilisban tartottak - tájékoztatta a borvidéki hegyközségi tanács elnöke kedden az MTI-t.

Varsányi Lajos a kiemelkedő teljesítményt a borvidéken végrehajtott fejlesztéseknek, illetve a mintegy 2200 hektárnyi, korszerű fajtákat tartalmazó ültetvénytelepítésnek tulajdonította.

Elmondta: az elmúlt évtizedben az egri borászok egyre inkább bizonyítják, hogy következetes munka eredményeként vált világszerte ismert borvidékké Eger. A sikeres munkát, a javuló minőséget mutatja, hogy nem csupán egy-egy termelő szerepel évről évre eredményesen Bordeaux-ban, hanem számos borászat termékeit díjazzák éremmel.

Különösen eredményesen szerepelt Vincze Béla, a 2005. évi Év borásza, aki 2003-as bikavérével nyert aranyérmet. Emellett egy ezüst és egy bronzérem is jutott a neves termelőnek.

Aranyéremmel díjazták még a Rai Vini 2003-as Gréta Cuvée-jét és az Egri Korona Borház 2003-as Barriaque merlot selection-ját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik