Élet-Stílus

Az oroszok is szeretik a Daciát

Igen sikeres az orosz piacon a Dacia Logan, olyannyira, hogy a gyártó képviselői most különböző megoldásokon dolgoznak, amikkel kielégíthetnék a nagy keresletet.

2010-re szeretné megduplázni gyártókapacitását Oroszországban a Dacia. Jelenleg évi 60 ezer Logan a moszkvai üzem felső határa, de egyrészt ezt még nem érte el, másrészt ez sem elegendő. A vevőknek most három hónapot kell várniuk az autókra. Júniustól szeretnének áttérni a három műszakos gyártásra, ami csökkentheti a várakozási időt.

A Renault vezetői szeretnék tovább növelni a termelést. Jelenleg az üzem bővítésén dolgoznak, amihez viszont meg kell venniük a szomszédos Moszkvics-gyár területének egy részét. Ha ez nem sikerülne, akkor másik helyszín is szóba jöhet a gyártáshoz, de felmerült az is, hogy a 2009-ben beinduló új szentpétervári Nissan-gyár egy részében is Daciák készülnének.

Mindemellett a munkaerő problémájával is meg kell küzdenie a Daciának, jelenleg ugyanis nem áll rendelkezésre elegendő munkás a 2010-re megcélzott 120 000 darabos kapacitás kiépítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik