Élet-Stílus

Háromszázmillió múzeumfejlesztésre

Az Alfa-program keretében háromszázmillió forinttal támogatja a kulturális tárca az önkormányzati múzeumok fejlesztését az idén - közölte a minisztérium sajtóirodája.

A támogatásnak köszönhetően valósulhat meg többek között a budapesti Aquincumi Múzeum új állandó kiállítása „Róma Aquincumban – Az aquincumi helytartóság és a helytartói palota” címmel – olvasható a közleményben. A kiskunhalasi Thorma János Múzeum új állandó régészeti kiállításának megvalósítására, a történeti-néprajzi tárlat megújítására és a múzeumépület akadálymentesítésére kért és kapott segítséget.

A gyöngyösi Mátra Múzeum új állandó kiállításának megrendezése, időszaki kiállítótér installációjának kialakítása és a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeum „A Kárpát-medence ásványai” című állandó kiállításának korszerűsítése is lehetővé válik. A támogatott intézmények jegyzéke szerint segítséget kap a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum, a lillafüredi Herman Ottó Emlékház, a makói József Attila Múzeum, a Soproni Múzeum, a komáromi Klapka György Múzeum, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum, a Paksi Képtár és a zalaegerszegi Göcseji Múzeum is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik