Élet-Stílus

DVD minőségű filmet készít a Nokia N93

A konvergencia jegyében készült új Nokia okostelefon egy digitális videokamera és egy multimédiás számítógép lehetőségeit kombinálja.

Az új N-szériás készülék, a Nokia N93, a digitális videokamerák funkcionalitását, a marokszámítógépek képességeit, és az internetes-szolgáltatások lehetőségeit szervezi egy készülékbe.

Az új csúcsmodell 3,2 megapixeles, Carl Zeiss optikával ellátott kamerát, DVD-hez hasonló minőségű videofelvétel-rögzítést, és háromszoros optikai zoomot kínál. A szélessávú filmélmény érdekében a Nokia N93-at közvetlenül a televízióhoz kapcsolhatjuk, de a képeket és a videofelvételeket internetes albumokba vagy blogokba is feltölthetjük. Sőt, kiváló minőségű filmeket is készíthetünk, amelyeket a mellékelt Adobe Premiere Elements 2.0 szoftver segítségével DVD-re írhatunk ki.

A videózást segíti az is, hogy a fő kijelző kinyitása és elfordítása után a teljes kijelzőt panorámaképes keresőként használhatjuk a videofelvételek és fotók elkészítésére. A másodpercenként 30 filmkockát felvevő MPEG-4 VGA kamera zökkenő-, és rázkódásmentes filmet garantál a beépített stabilizátor segítségével. A háromszoros optikai, és akár hússzoros digitális zoommal ellátott kamera autofókusszal és ráközelítéses üzemmóddal rendelkezik.

A Nokia N93 emellett aktív kamera eszköztárral is bír, amelyen az expozíciós értéktől a színárnyalatokon át a fehéregyensúlyig az összes rendelkezésre álló funkció feltűnik. Külön gombok irányítják a zárat, a zoomot, és a vakut, a kamera-üzemmód gombbal pedig gyorsan és könnyedén válthatunk a fotózás és a videózás között.

A Nokia N93 nagy, 50 MB-os belső memóriával rendelkezik, amelyet a felhasználó a leállás nélkül cserélhető, maximum 2 GB-os miniSD kártyával bővítve akár 90 percnyi DVD-minőségű videofelvétel, vagy közel 2500 kiváló minőségű fotó tárolására is alkalmassá tehet.

WLAN, EDGE, 3G

Többfunkciós mobil számítógépezés és csatlakozás
A WLAN-, a 3G- (WCDMA 2100 MHz), az EDGE-, és a GSM- (900/1800/1900) hálózaton működő Nokia N93 szélessávú hozzáférést biztosít a böngészéshez, a tartalmak feltöltéséhez, valamint az e-mailek küldéséhez és fogadásához. A készüléket valahová letéve a kijelzőt vízszintesen elcsavarhatjuk, majd a panoráma-képet mutató felületen szörfölhetünk az interneten, nézhetjük a 3G hálózaton a tévét, vagy videotelefonálhatunk is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik