Élet-Stílus

Schumacher marad a Ferrarinál

Legalábbis, ha a német klasszis úgy dönt, hogy 2006 után is folytatja pályafutását a Forma–1-ben. Erről a pilóta menedzsere beszélt.

Willi Weber, Michael Schumacher menedzsere a fentiekről a Bild című német bulvárlapnak beszélt. „Ha tovább versenyez, akkor biztos, hogy a Ferrarinál marad. Én is a döntésére várok, de ha a helyében lennék, akkor még két évig maradnék a Forma–1-ben.” – mondta Weber. Ezzel cáfolta is azokat a híreket, hogy a német pilóta a Renault-nál folytatná pályafutását.

Weber azt is elmondta, védence ugyanolyan feltételekkel folytathatja, mint korábban. Egyes források pontos összeget is megjelöltek, ami a kétéves szerződés esetén 86,6 millió dollárt jelentene. Az évi 43-45 millió dolláros fizetését jelenleg további 17-tel egészítik ki személyes szponzorai, ezzel toronymagasan a legjobban kereső F1 pilóta, de messze van még Tiger Woodstól, aki golfozóként dupla ennyit kaszál.

A megjelent hírek szerint Schumacher szerződésében lenne egy különleges világbajnoki paragrafus is. Ez azt takarja, hogy ha a német versenyző úgy akarja, bármikor, azonnal befejezheti pályafutását, ha nyolcadik világbajnoki címét megszerezte. Még akkor is, ha az 2006-ban következne be. Ezek szerint az is elképzelhető, hogy a nyáron bejelenti a folytatást, de egy sikeres év után mégis távozik az F1-ből.

Mind a Ferrari vezetői, mind Willi Weber gyors tárgyalást jósol, hiszen az olasz csapat szeretné, ha maradna a hétszeres világbajnok, és a német kéréseit is teljesíteni tudják. „Ugyanazokkal a feltételekkel versenyezhet tovább.” – mondta Weber. “„Mihelyst eljön hozzám, megegyezünk. Nem kell hozzá öt perc sem.” – fogalmazott a Ferrari csapatvezetője, Jean Todt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik