Élet-Stílus

Csúcsdízel a Touranban is

170 lóerős dízelmotorral bővül a Volkswagen hétszemélyes buszának motorkínálata. A Touran ezzel igencsak sportosan viselkedik.

Egyre erősebb dízelmotorok jelennek meg az autókban, ez alól a kompakt egyterűek osztálya sem kivétel. A Toyota a Corolla Verso-t felszerelte új fejlesztésű, 2,2 literes öngyulladós motorjával. Ennek legnagyobb teljesítménye 177 lóerő, míg a maximális nyomatéka 400 newtonméter.

Nem maradt el a válasz sem, a SEAT bemutatta az Altea FR TDI-t, amiben a Volkswagen csoport 2.0 literes motorja lapul. Ez 170 lóerős, nyomatékcsúcsa pedig 350 newtonméter. Ezt a motort azóta a Golfban és a Passatban is bevetették.

A jövőben azonban újabb egyterű gazdagodik a nagyteljesítményű motorral. A Volkswagen Touran ezzel a motorral kilenc másodperc alatt éri el a 100 km/órát és szemben az erősebb Toyota 205 km/órás végsebességével, akár 214-nel is száguldhat. Ezt a változatot szériában részecskeszűrővel látják el. Az alapváltozatokban hatfokozatú manuális váltó csatlakozik a motorhoz, de felárért DSG automata is megrendelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik