Élet-Stílus

Elkészült a HIV-vírus elleni krém

A Fokvárosban rendezendő tudományos konferencián bemutatják és megvizsgálják azt az új krémet, amelytől az AIDS terjedésének megfékezését várják.

Több mint ezer tudós gyűlt össze Dél-Afrikában, hogy megismerkedjen az új krémmel, amelyet a szexuális aktus előtt kell használni, és minden eddigi vizsgálat arról tanúskodik, hogy hathatós védelmet nyújt a HIV-vírussal szemben. A krém fontos része lehet az AIDS terjedése elleni küzdelemnek, a férfiak ugyanis gyakran még ma is idegenkednek az óvszer használatától.

Az új módszer kifejlesztését tizenöt évvel ezelőtt kezdték el, s az AIDS elleni krém a laboratóriumi vizsgálatok alapján bevált, és nem jelentkeztek mellékhatások sem. A szerrel folytatott kísérleteket az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és a Gates Alapítvány támogatta, a nagy gyógyszergyárak azonban eddig nem nagyon érdeklődtek a csekély haszonnal kecsegtető projekt iránt.

Az ENSZ adatai alapján a világban jelenleg 40 millió AIDS-es él, hatvan százalékuk Afrikában. 2005-ben több mint hárommillió ember halálát okozta a fertőzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik