Élet-Stílus

Schumacheré a pole

Michael Schumacher simán nyerte meg az imolai futam időmérő edzését, megelőzve a két hondás pilótát, Jenson Button-t és Rubens Barrichello-t.

Olyan volt 2006-os év negyedik Forma-1-es futama, a San Marino Nagydíj időmérő edzése, mintha visszarepültünk volna az időben, mondjuk 2003-ba. Megint azt láttunk, hogy a Forma-1-es mezőny tagjai küzdenek egymással és van Michael Schumacher a Ferrarival, aki simán veri őket.

A hétszeres világbajnok magabiztos formát mutatott az időmérőn, könnyedén lépett a következő fordulókba, majd végül belőtte a gólt is. Megszerezte pályafutása 66. edzéselsőségét, amivel újabb rekordot tudhat magáénak, ő volt a legtöbbször a pole-ban. Korábban ezt a címet a háromszoros világbajnok Ayrton Senna birtokolta.

Visszafogottan szerepelt a Renault és a McLaren is, helyettük a Honda szerepelt jól. Giancarlo Fisichella például nem is jutott a harmadik fordulóba, mert csapata eltaktikázta magát és már nem tudott gyors kört futni a második felvonás végén. Fernando Alonso csak az ötödik helyig jutott, ami nem annyira szörnyű, tekintve, hogy idén még nem volt edzéselső és mégis vezeti a pontversenyt, de az utolsó részben körönként egy másodperccel volt lassabb mint Schumacher, ami kevés esélyt ad a tavalyi csata megismétlésére.


Schumacheré a pole 1

Button ismét a legjobbak között (vezess.hu)

A McLarenek egész hétvégén szenvedtek a beállításokkal, de úgy tűnt, autóikat hosszabb szakaszokra állították be, így valószínű, hogy a hetedik helyen végző Juan Pablo Montoya és a nyolcadik Kimi Räikkönen is csak kétszer fog tankolni, szemben a Ferrarik várhatóan három kiállásával, ami némi vigaszt jelenthet gyenge szereplésükre.

Jenson Button második lett, ami nem meglepetés, hiszen korábban volt ő már itt a pole-ban is, ám csapattársa Rubens Barrichello idén először szerepel a fizetésének megfelelően. Talán benne is felsejlettek a sikeres ferraris évek. Button telejesítményét ki kell emelni, hiszen idén mind a négy versenyen ott ült az időmérő után a kamerák elött, azaz soha sem indult rossazbb helyről, mint a harmadik.


Schumacheré a pole 2

A kép csalóka, idén a Ferrarik vannak elõnyben Imolában (vezess.hu)

Az időmérő edzés végeredménye:
1. Michael Schumacher – Ferrari
2. Jenson Button – Honda –
3. Rubens Barrichello – Honda
4. Felipe Massa – Ferrari
5. Fernando Alonso – Renault
6. Ralf Schumacher – Toyota
7. Juan Pablo Montoya -McLaren
8. Kimi Räikkönen – McLaren
9. Jarno Trulli – Toyota
10. Mark Webber – Williams-Cosworth
11. Giancarlo Fisichella – Renault
12. Jacques Villeneuve – Sauber-BMW
13. Nico Rosberg – Williams-Cosworth
14. David Coulthard – RBR-Ferrari
15. Nick Heidfeld – Sauber-BMW
16. Vitantonio Liuzzi – STR-Cosworth
17. Christian Klien – RBR-Ferrari
18. Scott Speed – STR-Cosworth
19. Tiago Monteiro – MF1-Toyota
20. Christijan Albers – MF1-Toyota
21. Takuma Sato – Super Aguri-Honda
22. Yuji Ide – Super Aguri-Honda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik