Élet-Stílus

Schumacher győzött Imolában

Remek versenyt hozott a San Marino Nagydíj, ahol Michael Schumacher 26 körön át tartotta maga mögött Fernando Alonso-t. A szinte érdektelen harmadik helyre Juan Pablo Montoya futott be.

Könnyed Ferrari győzelmet ígért a 2006-os év negyedik futamának az eleje. Aztán a győzelem meglett Imolában, de komoly izgalmak mellett. Az első kerékcseréig Michael Schumachernek sikerült 11 másodperc előnyt kiautóznia a Ferrariból Alonsoval szemben, 19 kör alatt.

Ám Alonso a verseny közepén pár kör alatt beérte Schumachert majd a 36. körben meg is indította a támadást. A két klasszis a tavalyi versenyt idézve csatázott, csak most a sorrend fordított volt. Ezúttal Alonso volt a gyorsabb, ám ő volt hátul, Schumacher viszont jól tartotta a pozícióját. A Renault a kanyarokban volt jobb a Ferrari pedig az egyenesekben húzott el.

Az üldözéses versenyt a második tankolás után is folytatta a páros, majdnem a célig. Három körrel vége előtt azonban Alonso autója erősen megcsúszott. Ekkor valószínűleg belátta, nem tudja megelőzni ellenfelét, így inkább beérte nyolc ponttal. Ezzel Michael Schumacher megszerezte 85. futamgyőzelmét, San Marinóban ez volt a hetedik elsősége.

Utoljára tavaly, a botrányos Amerikai Nagydíjon tudott nyerni a Ferrari, ha azt nem számítjuk, akkor a 2004-es Japán verseny volt az utolsó sikerük.


Schumacher győzött Imolában 1

Alonso a második helynek is örült (vezess.hu)

A Honda beégett

A McLaren taktikája jól működött, mert bár autóik nem voltak éppen átütő erőben a hétvégén, mégis sok ponttal gazdagodtak. Montoya annak ellenére, hogy a tartalék autóval indult, felállhatott a dobogóra. Míg csapattársa pár tizeddel a negyedik Felipe Massa mögött ért célba.

Nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a Honda csapat. Hiába indult Button a második, Barrichello a harmadik helyről, a boxban eldöntötték számukra a versenyt. Barrichello már a 14. körben tankolt, amikor vélhetően túl sok üzemanyagot kapott, végül a 10. helyen sikerült célba érnie.

Button második tankolásánál közel került a csapat egy komoly balesethez is. A “nyalókás ember” már akkor jelt adott Buttonak az indulásra, amikor még tankolták az autót. A pilóta gázt adott és magával rántott három szerelőt és letépte a csövet. Buttonnak meg kellet állnia, hogy az autón ragadt töltőfejet levegyék autójáról. Ezzel az ő versenye is oda volt. Sőt ő háromszor tankolt. Ezzel a hetedik helyig jutott a brit.

A verseny krónikájához hozzátartozik, hogy az első körben Chritijan Albers autóját hátulról eltalálta Yuji Ide, ettől a Midland hatot szaltózott és rommá tört. Ezzel a japán valószínűleg elbúcsúzhat pilóta állásától.


Schumacher győzött Imolában 2

Ide Imolában búcsúzott? (vezess.hu)

San Marino Nagydíj végeredménye:
1. M.Schumacher – Ferrari (B) 1h31:06.486
2. F. Alonso – Renault (M) + 2.096
3. J.P. Montoya – McLaren-Mercedes (M) + 15.868
4. F. Massa – Ferrari (B) + 17.096
5. K. Raikkonen – McLaren-Mercedes (M) + 17.524
6. M. Webber – Williams-Cosworth (B) + 37.739
7. J. Button – Honda (M) + 39.635
8. G. Fisichella – Renault (M) + 40.200
9. R.Schumacher – Toyota (B) + 45.511
10. R. Barrichello – Honda (M) + 1:17.851
11. N. Rosberg – Williams-Cosworth (B) + 1:19.675
12. J. Villeneuve – BMW-Sauber (M) + 1:22.370
13. N. Heidfeld – BMW-Sauber (M) + 1 kör
14. V. Liuzzi – Toro Rosso-Cosworth (M) + 1 kör
15. S. Speed – Toro Rosso-Cosworth (M) + 1 kör
16. T. Monteiro – MF1-Toyota (B) + 2 kör
Kiestek:
D. Coulthard – Red Bull-Ferrari (M) 48.kör
T. Sato – Super Aguri-Honda (B) 45.kör
C. Klien – Red Bull-Ferrari (M) 41.kör
Y. Ide – Super Aguri-Honda (B) 24.kör
J. Trulli – Toyota (B) 7.kör
C. Albers – MF1-Toyota (B) 1.kör

Ajánlott videó

Olvasói sztorik