Élet-Stílus

A Firefox is hibákat foltoz

A népszerű böngésző legújabb verziójában mintegy 21 olyan hibát találtak az internetbiztonsági cégek, amelyek javítás hiányában kritikus sérülékenységet okozhatnak a felhasználóknak.

Úgy látszik nem csak a Microsoft szenved biztonsági problémákkal, most a Firefoxot fejlesztő Mozilla Foundation is kénytelen volt elismerni, hogy a népszerű böngészőjének legújabb verziója számos olyan hibát tartalmaz, amely jelentős biztonsági kockázatot eredményezhet a felhasználók számítógépein.

A rendszerek sebezhetőségét főképpen a káros kódok bejutása lehetőségének megnövekedésében, illetve a jelszóvadász módszerek által okozott információvesztés területén látja a fejlesztő. A Firefoxot futtató számítógépek a program mostani hibája miatt kiszolgáltatottakká válhatnak a zombi PC-ket használó távírányítható spamhálózatok üzemeltetői részére, valamint az adatvesztés kockázata is jelentősen megnövekedett.

A Mozilla gyors választ ígért arra a 21 pontos sérülékenységi listára, amelyet a Secunia a weboldalán jelentett be. A fejlesztők reményei szerint akár már a keddi nap folyamán letölthetik a frissítést az alternatív böngésző felhasználói.

A cég ezenfelül felhívta felhasználói figyelmét arra, hogy mielőbb frissítsék a gépeiken levő böngészőt azzal a javítócsomaggal, amely várhatóan a Firefox weboldalán lesz található hamarosan.

A Firefox hírnevének semmiképpen sem tesz jót az, hogy ennyi hibát találtak a szakemberek, hiszen a böngésző pont azért tudott ilyen sikeresen terjedni, mivel a felhasználók biztonságosabbnak tartották a Microsoft Internet Explorernél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik